OVER BGORGEOUS VOOR DE CONSUMENT

Over Bgorgeous by Alissa

Haar is mijn passie, van jongs af aan ben ik geobsedeerd door prachtig lang haar. Zelf was ik echter niet gezegend met een mooie volle bos. Ik ging op zoek naar manieren om mijn eigen haar langer en voller te maken. Van alles heb ik door de jaren heen geprobeerd. Het was frustrerend, want het lukte me niet om een goed product te vinden dat ook nog betaalbaar was. Uit frustratie ontwikkelde ik een eigen methode om hair weaves, banen van echt haar, in mijn eigen haar te zetten, zonder dat je eigen haar hier schade van oploopt. Sterker nog, mijn eigen haar ging er steeds beter uitzien, omdat de weaves er tussen zaten.

In 2014 kapster opende ik de eerste Bgorgeous hairsalon in Mijdrecht, vlakbij Vinkeveen en Amsterdam. Nu kon ik me eindelijk volledig storten op mijn passie: klanten blij maken met voller, langer haar!

Elke dag leerde ik meer over hoe hair weaves (en extensions) worden gemaakt, wat hierbij komt kijken en hoe het productieproces in elkaar steekt. Ik testte al het haar dat op de markt beschikbaar was. Toch bleef ik tegen problemen aanlopen om het juiste haar te vinden. Hierdoor werd het verlangen om mijn eigen lijn aan hair weaves te creëren steeds groter. In 2018 besloot ik er voor te gaan. Ik ben de wereld over gereisd op zoek naar “het perfecte haar”. Met trots kan ik zeggen dat het gelukt is! Zacht, glanzend, mooi en vol, van aanzet tot punt. 100% echt haar, dat goed mengt met fijn Europees haar en in alle kleuren geverfd en gestyled kan worden. Het is bovendien een 100% eerlijk, veilig en duurzaam product.

Over de hair weaves

Natuurlijk, zacht, glanzend en vol van aanzet tot punt. Alles wat je nodig hebt om je extra mooi te voelen! Maar dat is niet alles. Bij Bgorgeous streven we naar perfectie. Met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Alleen het allerbeste haar is goed genoeg. Bgorgeous hair weaves zijn verkrijgbaar in twee kwaliteiten namelijk Remy en Virgin hair.

De hair weaves van Bgorgeous zijn gemaakt van 100% natuurlijk mensenhaar afkomstig uit India.

Voor de weft gebruikt Bgorgeous een machinaal geweven techniek. Door deze weeftechniek zit er twee keer zoveel haar in een haarwave als bij een handgeweven techniek. De aanhechting is veel steviger en op deze manier wordt duurzaamheid gewaarborgd. Bgorgeous hair weaves zijn goed te hergebruiken, namelijk 6 tot 12 maanden.

Virgin hair

Bgorgeous Virgin hair weaves zijn van de allerbeste kwaliteit beschikbaar op de markt. Virgin hair is 100% zuiver haar en is door de donor nooit eerder chemisch bewerkt. Om haar als Virgin haar te kunnen kwalificeren moet het aan een aantal specifieke voorwaarden voldoen. Het is nooit gepermanent, geverfd, gekleurd, gebleekt of chemisch bewerkt. Virgin hair betekent ook dat het haar van 1 persoon afkomstig is, het hele oppervlak onbeschadigd is en soepel in dezelfde richting valt, net als je eigen haar. Deze pure vorm maakt Virgin hair de hoogste kwaliteit beschikbaar op de markt. Virgin haar gaat langer mee dan Remy hair (bewerkt haar). Daarom is Virgin hair kostbaarder in vergelijking tot Remy hair.

Remy hair

Remy hair is afkomstig van 1 of 2 haarschenkers. Het haar is remy gesorteerd. Oftewel, alle haarschubben staan van aanzet (boven) tot punt (beneden) dezelfde kant op. Door het haar remy te sorteren behoudt het zijn natuurlijke karakter en is de kans op knopen en klitten minimaal. Ondanks het feit dat Remy hair chemisch is schoongemaakt en op kleur gebracht zorgen de natuurlijke haarschubben voor een beschermlaag. Remy hair gaat hierdoor langer mee dan niet remy gesorteerd haar.

Welke inzet techniek vind jij het beste voor het haar?

Er bestaan een heleboel verschillende technieken om hair extensions in te zetten. Ik heb ze allemaal geprobeerd, in mijn eigen haar, bij familie, vrienden en mijn klanten. M.u.v. de micro-ring techniek ontdekte ik dat alle andere technieken zeer belastend voor het eigen haar waren en het eigen haar eigenlijk altijd slechter werd door het gebruik van de extensions.

De micro-ring techniek beschadigt het eigen haar niet. Sterker nog, het eigen haar wordt door gebruik van de hair weaves sterker en dikker, omdat de hair weaves het haar ook deels beschermen en daardoor de punten van het eigen haar minder snel slijten.

Na jarenlang in mijn eigen salon te hebben gewerkt met diverse extensions, heb ik de microring techniek verfijnd en verbeterd. Ik deel mijn kennis met elke kapsalon die met Bgorgeous werkt. Inmiddels groeit dit aantal gestaag.

Bgorgeous salons krijgen op regelmatige basis een training en ze kunnen mij dagelijks bereiken voor tips en tricks. Voor mij is het belangrijk dat ik zeker weet dat jij als salon de Bgorgeous hair weaves goed inzet, stijlt en verzorgt, zodat klanten er lang van kunnen genieten.

Hoe werkt de micro ring techniek?

Bij deze techniek neem je een plukje eigen haar en een plukje hair weave. Deze plukjes bevestig je aan elkaar door middel van een micro ring met siliconen binnenkant. De siliconen binnenkant zorgt voor extra bescherming van je haar en voor stevigheid. De micro ring wordt dicht geknepen in de natuurlijke haarvalling. Op deze manier is het niet schadelijk voor je eigen haar. Het is belangrijk de micro ringetjes gelijkmatig in te zetten zodat het gewicht van de hair weave goed verdeeld wordt over het eigen haar. Tussen de 4-8 weken moet de klant terugkomen om de hair weaves omhoog te laten zetten.

Alleen voor salons

Het inzetten van Bgorgeous hair weaves door consumenten is niet mogelijk. Het inzetten moet nauwkeurig en correct gebeuren, om het eigen haar te beschermen (en niet te beschadigen) maar ook om de hair weaves goed te laten vallen en te mengen met je natuurlijke haar.

Dit is dan ook de reden dat ik alleen maar met salons werk en mijn hair weaves niet direct door consumenten te bestellen zijn. Kijk hier voor een salon bij jou in de buurt: https://bgorgeous.nl/salons/

Ben jij een salon en wil jij graag met Bgorgeous werken? Meld je dan snel aan alissa@bgorgeous.nl

    Brochure downloaden

    *Verplichte velden